EW3707 ShowBiz DVD software gebruiken

De ShowBiz DVD software stelt je in staat om videomateriaal van bijvoorbeeld je videorecorder of je camera om te zetten naar verschillende soorten mediabestanden. In dit hoofdstuk zal uitgelegd worden hoe je de videobeelden op je computer krijgt en welke functies de software verder nog herbergt.

Let op! Om uitgebreide hulp te krijgen bij de verschillende instellingsmogelijkheden druk je op de F1 toets. Er verschijnt dan een nieuw scherm waarin alle mogelijkheden van de software besproken worden. Hier vind je ook meer informatie over de vele andere functies van de software.

We gaan er in dit hoofdstuk van uit dat je een videorecorder via de EW3707 op je computer aangesloten hebt.

Beelden opnemen

Dubbelklik op het icoon ‘Arcsoft Showbiz”.

Het hoofdscherm van de software wordt geopend.

Klik op de knop ‘Capture. Het volgend scherm verschijnt:

Klik op ‘Device Settings’ en op de tab ‘Video Decoder’.

Zorg ervoor dat bij ‘Video standard” de juiste regio is geselecteerd. In dit geval dien je ervoor te zorgen dat ‘PAL’ (B of G) is geselecteerd).

Klik op ‘OK’.

Selecteer nu bij ‘Save to” de locatie of schijf waar je de videobestanden wilt opslaan. Via het ‘Map’ icoontje kun je bladeren naar een gewenste locatie.

Zorg ervoor dat de geselecteerde locatie voldoende schijfruimte heeft. Het vastleggen van videomateriaal vereist veel schijfruimte.

Druk nu op de ‘Play’ toets van de videorecorder. Aan de rechterkant van het scherm wordt een miniatuurweergave getoond van het videomateriaal dat de videorecorder op dit moment afspeelt.

Zoek het begin van het op te nemen gedeelte op.

Let op! Als je bepaalde apparaten aansluit op de EW3707 (bijvoorbeeld een DV camera) krijg je een aantal knoppen in beeld (play, fast forward, rewind etc..) waarmee je kan zoeken. Krijg je deze knoppen niet te zien, gebruik dan gewoon de knoppen op het apparaat of een afstandsbediening.

Selecteer bij ‘Capture duration” de duur van de opname.

EW3707_Arcsoft_Showbizz_capture_duration.jpgKlik op de knop ‘Capture”. De opname begint nu te lopen.

De opname stopt wanneer de ingestelde opnametijd is verstreken. Om de opname handmatig te stoppen, klik je op ‘Stop’.

Tip: Om een DVD te maken kun je de knop ‘Bewerken’ gebruiken om een videobestand toe te voegen. Gebruik daarna de knop ‘DVD maken’. De software zal je door het verdere proces leiden.

Let op: Ewent is niet de fabrikant van de software en zal niet inhoudelijk op de werking van de software in kunnen gaan. Ervaar je problemen of heb je vragen over de Arcsoft software, gebruik dan de Help-functie van de software door op de ‘F1’ toets te drukken. Je kunt je ook wenden tot de Arcsoft website: www.arcsoft.com