EW1052 Ladda ner drivrutiner och programvara

Drivrutiner för Windows 10/11

Det behövs ingen drivrutinsinstallation, den inbyggda Windows-drivrutinen installeras automatiskt för hårdvaran. Fortsätt till "eID-programvara" längre ner.

Drivrutiner för Mac OS

I allmänhet behövs ingen drivrutinsinstallation för kortläsaren på din Mac, hårdvaran installeras automatiskt av de inbyggda Apple-drivrutinerna.

Det är viktigt att åtminstone den senaste versionen av Java-programvaran är installerad på din Mac, för användning av dina applikationer (regering/bank). Vid behov kan du installera drivrutinen för Mac OS via länken nedan.

Drivrutiner för Mac OS: EW1052_Mac_OS_10.5_upto_14.x.x

Ladda ner den senaste Java-versionen: Java 8 Update_MacOS 10 upto 14.x.x.zip

Apple har beslutat att ta bort Java från sina operativsystem. Installera den senaste Java-versionen för Mac OS i länken ovan.

Instruktioner: https://www.java.com/download/help/mac_install.xml

Programvara för eID

Förutom att installera drivrutiner och Java behöver du ytterligare programvara från din regering/bank.

För Belgien kan du gå till webbplatsen nedan för att ladda ner EID-programvaran.

https://eid.belgium.be/en

Om du har frågor om användningen av denna programvara, vänligen använd länken nedan.

https://eid.belgium.be/en/contact

Mac OS-drivrutiner 10.8 upp till 10.9: EW1052_Mac_OS_10.8_upto_10.9_Realtek_Chip.zip

Från och med Mac OS version 10.15.7 är drivrutinerna för bl.a. Realtek Chip Card Reader redan integrerade i Mac-operativsystemet; kortläsaren installeras automatiskt av Apples integrerade drivrutiner (ingen drivrutinsinstallation krävs). Ladda ner drivrutinerna via länken ovan när du har Mac OS version 10.8.